LA NOSTRA SOBIRANIA COMENÇA AL LLOBREGAT


SOS LLobregat i l’Hospitalet

Si volem un model econòmic just i sostenible hem d’apostar clarament per la sobirania alimentària; i això, a l’àrea metropolitana de Barcelona, significa protegir i potenciar el fèrtil cinturó agrícola que ens envolta. Amb més de 3.000 hectàrees de regadiu, la comarca del Baix Llobregat és una peça clau d’aquest cinturó agrícola que ens cal conservar. No obstant, en les últimes dècades la superfície de conreu ha disminuït dràsticament i ens hem fet cada cop més dependents de la importació de productes alimentaris cada cop més llunyans. 

S’han de fer polítiques per revertir la situació de la pagesia i garantir un futur digne per un sector tan estratègic. I evidentment, entre les mesures que s’haurien de prendre per revertir aquesta situació hi ha la de protegir tots els espais agraris que encara ens queden per evitar que puguin ser urbanitzats

Malgrat la importància de mantenir l’agricultura de proximitat en un món que es preveu cada cop més escàs en combustibles fòssils i altres matèries primeres, i cada cop més afectat per el canvi global en el qual estem inmersos, el sector primari a l’àrea metropolitana de Barcelona segueix en declivi. Són múltiples les causes d’aquesta tendència tan negativa, i és especialment preocupant la falta de relleu generacional. És per això que creiem que s’haurien de fer polítiques per revertir aquesta situació i garantir un futur digne per un sector tan estratègic com és el de la producció d’aliments. I, evidentment, entre les mesures que s’haurien de prendre per revertir aquesta situació, hi ha la de protegir tots els espais agraris que encara ens queden per evitar que puguin ser urbanitzats. 

Malauradament, els governs segueixen apostant pel creixement urbanístic il·limitat, i hi ha moltes hectàrees de terra fèrtil que han estat recentment arrasades o que està previst que desapareguin en els propers anys. El pla urbanístic de l’Eixample Sud del Prat de Llobregat o el Pla de Ponent de Gavà en són dos exemples. 

Malauradament, els governs segueixen apostant pel creixement urbanístic il·limitat, i hi ha moltes hectàrees de terra fèrtil que han estat recentment arrasades o que està previst que desapareguin en els propers anys

Mentre des de les elits se segueixen impulsant macroprojectes insostenibles com l’ampliació de l’aeroport, nosaltres hem de reivindicar ben alt la necessitat d’avançar cap a una societat més sostenible que cerqui el màxim benestar per a tothom. I en aquesta lluita global, és imprescindible la defensa local del territori, que és la base sense la qual no pot haver-hi sobirania alimentària ni de cap altra tipus.

SOS Baix Llobregat i l’HospitaletDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: