EL CALDERÍ. PER UN GRAPAT DE TERRA HUMIDA


Txus Carrasco. Plataforma Salvem el Calderí

Perquè hem constatat com de voraç pot ser l’especulació urbanística quan actua de la mà de les nostres administracions, des de Salvem el Calderí hem entès que evitar la destrucció d’aquest espai agrícola és indestriable de la lluita per la preservació del conjunt del territori, per un urbanisme al servei de salut i la qualitat de vida. 

Des de l’ajuntament de Mollet i el Departament de Territori es compra el “calen més totxos i més pisos” per justificar la pèrdua dels nostres darrers espais agrícoles periurbans i fer una ciutat encara més inhabitable

Perquè hem comprovat com, sense cap rubor, tant des de l’ajuntament de Mollet com des del Departament de Territori es compra el “calen més totxos i més pisos” per justificar la pèrdua dels nostres darrers espais agrícoles periurbans i fer una ciutat encara més inhabitable, sabem com d’important és plantar-los cara. Per aturar els seus intents de destruir espais agrícoles inundables com el Calderí i emplenar-nos de ciment, asfalt i milers de vehicles més, en una ciutat cada cop més contaminada -la tercera de l’Estat amb més morts evitable per contaminació-. Per denunciar com rere dècades sense una política municipal activa de promoció d’un habitatge públic assequible, la nostra ciutat és la setena de Catalunya en número de pisos buits en mans de les administracions, els bancs, fons voltors i altres grans tenidors. Per alertar com es destrueix impunement el nostre teixit comercial de proximitat donant carta blanca a més grans superfícies comercials i arraconant fins l’extinció  els nostres productors locals.

Sense entendre que en aquesta lluita ens va la salut i la vida, el nostre patrimoni agrícola, natural i paisatgístic, la nostra sobirania alimentària i el nostre anhel d’una ciutat més convivencial, i sense haver-nos atrevit a encetar un camí llarg d’al·legacions municipals ignorades, sensibilització i informació, mobilització popular exitosa i organització transversal, i sense l’obertura del front judicial amb la presentació del contenciós administratiu  davant el TSJC, no hauríem aconseguit aturar, almenys durant tot aquest temps, la destrucció d’aquest petit però valuós espai agrícola del Baix Vallès.

Ara que el combat legal comença la seva fase decisiva amb la defensa dels informes tècnics de la nostra defensa i es substanciarà als propers mesos, no podem deixar d’agrair el seu suport a totes les entitats i col·lectius, companyes i companys que ens han fet costat durant tot aquest temps i ens han ajudat amb el seu suport mobilitzador, econòmic, tècnic o legal, ni deixar de destacar com de valuós és el suport mutu i com d’important és aixecar la mirada i entendre que les nostres lluites per petites que siguin son diferents trams d’una mateixa trinxera.

Ens hem atrevit a encetar un camí llarg d’al·legacions municipals ignorades, sensibilització i informació, mobilització popular exitosa i organització transversal

Al Calderí seguirem alçats per defensar un grapat de terra humida, seguirem plantant cara per protegir l’escàs sòl agrícola i espais periurbans que ens queden, posar en valor el nostre patrimoni natural, la salut, la nostra sobirania alimentària, el paper d’elements com els horts socials, els mercats de proximitat o la supervivència dels nostres pagesos i per entendre les ciutats com organismes vius des d’un nou urbanisme al servei de vides que mereixin ser viscudes.  

I arreu, per un grapat de terra humida, ens seguirem aixecant i seguirem sortint al carrer per aturar les noves agressions que ens regalen els poderosos de l’especulació, com les contemplades als nous Pressupostos de la Generalitat,  de ressuscitar mòmies de projectes com el 4t Cinturó, el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport o el PDU del Circuit de Catalunya.

Txus Carrasco. Plataforma Salvem el CalderíDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: